Zorgverzekeringen vergelijken 2015

Ieder jaar opnieuw kiezen mensen er voor om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeraar. Daar hebben ze doorgaans ook een erg goede reden voor. Misschien is de zorgverzekering bij de zorgverzekeraar van hun keuze immers wel gewoon te duur of wordt er een interessant aanbod gedaan bij een andere maatschappij. Feit is dat veranderen van zorgverzekeraar vaak erg interessant kan zijn, maar dan is het wel belangrijk om een goed beeld te hebben van het aanbod op de markt en dat kan alleen wanneer je er in eerste instantie voor kiest om zorgverzekeringen te vergelijken. Een dergelijke vergelijking is niet alleen gratis en geheel vrijblijvend, ze zorgt er ook nog eens voor dat je meteen een goed beeld krijgt van waar de interessantste basisverzekering of aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Waarom de basisverzekering vergelijken?

Er geldt in Nederland ook vandaag de dag nog steeds vaak het misverstand dat het niet nodig is om de basisverzekering te vergelijken. De polisvoorwaarden van de verzekering zijn immers wettelijk vastgesteld en dat zal dan ook wel gelden voor de kostprijs er van. Toch? Niet dus! Het klopt inderdaad dat er diverse wettelijke verplichtingen en bepalingen verbonden zijn aan de zorgverzekering, maar dat geldt niet voor de kostprijs. Hoewel deze zich binnen bepaalde grenzen moet bevinden is het zo dat de zorgverzekeraar zelf grotendeels het exacte bedrag kan bepalen. Dat is interessant, want op die manier ontstaat er toch een bepaalde onderlinge concurrentie en kan jij als potentiële verzekeringnemer genieten van een lagere zorgpremie. Ook wanneer je met andere woorden gewoon wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar met het oog op het afsluiten van een nieuwe basisverzekering is het dus beslist de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren.

Vergelijken van de aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering voorziet lang niet iedereen van een gepaste dekking. De dekkingen van de basisverzekering worden steeds beperkter waardoor steeds minder mensen er voldoende aan hebben. Voor deze doelgroep bestaat er zoiets als een aanvullende zorgverzekering. Vaak wordt gedacht dat dit slechts één enkele verzekering is, maar dat is niet het geval, in tegendeel. De aanvullende zorgverzekering kunnen we eigenlijk zien als één van de onderdelen in een verzameling verzekeringen.

Neem nu bijvoorbeeld de tandartsverzekering, maar je kan bijvoorbeeld ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor alternatieve geneesmiddelen. Bij het bepalen van deze verzekering is het wel belangrijk om er bij stil te blijven staan dat de dekkingen voor kinderen bijvoorbeeld kunnen verschillen ten opzichte van de dekkingen voor volwassenen. Deze laatste kunnen bijvoorbeeld met de basisverzekering niet rekenen op tussenkomst in tandarts gerelateerde kosten terwijl dat bij kinderen wel het geval is.

Het vergelijken van een aanvullende zorgverzekering is in ieder geval een absolute must wanneer je, je wil verzekeren van niet alleen zo optimaal mogelijke voorwaarden, maar tevens van een zo interessant mogelijke kostprijs.2014-2015 Independer Zorg 500x500 Bas I

Hoe zorgverzekeringen 2015 vergelijken?

Het belang van een goede vergelijking voor je (nieuwe) zorgverzekering is inmiddels wel duidelijk, maar hoe gaat dat nu precies in z’n werk? Heel eenvoudig. Verschillende websites op het internet bieden je de mogelijkheid om diverse financiële producten waaronder ook verzekeringen te vergelijken. Deze objectieve websites geven je steeds een glashelder beeld van het aanbod op de markt en welk product er boven de rest uitsteekt. Dat geldt ook voor de zorgverzekering. Uiteraard kan je ook gewoon de gegevens van diverse zorgverzekeraars met elkaar handmatig gaan vergelijken, maar dat kost enorm veel tijd terwijl je doorgaans altijd op hetzelfde resultaat zal uitkomen als wanneer je toch de vergelijking uitvoert. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, sta je op het punt om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, dan is het absoluut interessant om even een vergelijking uit te voeren.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.