De zorgverzekering van Salland bestaat zoals bij alle aanbieders uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De basis bestaat uit de meest noodzakelijke medische onderdelen. Deze kun je nog verder uitbreiden door een aanvullende zorgverzekering te nemen. Bij de meeste mensen geeft de mogelijkheden bij een aanvullende zorgverzekering of de tandartsenverzekering de doorslag om zich aan te melden bij een aanbieder. Opvallend bij deze verzekering is dat het zich vooral richt op vrouwen.

Basis zorgverzekering

De basisverzekering bij Salland is zeker niet de goedkoopste verzekering die je kunt vinden. Je kunt de maandpremie wel verlagen door een hoger eigen risico te nemen. De premie kan ook reuze meevallen als je bedrijf of vereniging een collectieve verzekering heeft afgesloten. De meeste mensen kiezen voor deze verzekering in verband met de aanvullende verzekering van Salland.

Aanvullende zorgverzekering

Salland biedt vier aanvullende zorgverzekeringen aan, namelijk Start, Extra, Plus en Top. Hoe duurder het pakket, hoe uitgebreider het pakket is. Voor Start hoef je maar een klein bedrag extra te betalen voor zes behandelingen vergoed te krijgen bij de fysiotherapie. Ook wordt de anticonceptie vergoed tot 100 euro en heb je recht op een extra borstonderzoek.

Als deze uitbreiding niet genoeg is, kun je kiezen voor extra. Hierbij heb je maar liefst recht op negen fysiotherapie behandelingen, alternatieve geneeswijze en geneesmiddelen. Ook krijg je de medicijnen die je gebruikt tot 150 euro vergoed en zit de uitbreiding van Start er ook bij.

De aanvullende verzekering Plus is vooral een interessante uitbreiding voor vrouwen. Behalve de uitbreidingen van de vorige pakketten krijg je ook nog kraamzorg voor de volle 100% vergoed. Ook mag je zwangerschapscursussen volgen die vergoed worden tot 100 euro. Heb je recht op een vergoeding van brillen en lenzen en worden de kosten van het Ronald mcDonald voor maximaal 250 euro vergoed.

Je kunt de aanvullende zorgverzekering nog verder uitbreiden door het pakket Top te kiezen. Je krijg dan advies en begeleiding van borstvoeding tot 150 euro vergoed. Ook wordt er iedere dag tot 20 euro vergoed voor kinderopvang bij opname in het ziekenhuis. Deze vergoeding geldt echter pas als je al elf dagen hebt doorgebracht in het ziekenhuis.

Kortom, de pakketten die deze verzekeraar heeft te bieden zijn erg vrouw vriendelijk. Het grootste deel van de klanten bestaat daarom ook uit vrouwen of gezinnen met kinderen.

Tandartsenverzekering

Salland heeft drie tandartsenverzekeringen, die alleen verschillen wat betreft de hoogte van vergoedingen. Alle drie vergoeden ze 80% van de gemaakte kosten. De laagste verzekering gaat tot 250 euro en de hoogste tot 1000 euro. Als je hier een tandartsenverzekering afsluit weet je in de meeste gevallen meteen waar je aan toe bent. De kosten voor deze uitbreiding vallen reuze mee.

Wil je een betrouwbare verzekering afsluiten en ben je een vrouw? Dan is de Salland zorgverzekering wel zeker iets voor je. Je krijgt namelijk een hoop medische kosten bij het krijgen van een kindje, of bij het onderzoeken van je borsten vergoed. De verzekering richt zich met name op vrouwen, maar uiteraard zijn er ook mannen en gezinnen welkom.