Menzis is een zorgaanbieder die verschillende pakketten aanbiedt. Het grootste verschil tussen die pakketten is de vorm van service waar je recht op hebt. Zo kun je een volledige online verzekering afsluiten, maar ook een verzekering waarbij deze verzekeraar alles voor je regelt.

Je zult dan ook nooit een declaratie onder ogen krijgen van een zorgverlener. Afhankelijk van de verzekering die je kiest, vallen de prijzen van de verzekeringen reuze mee. Vooral van de basiszorgverzekering zijn de koste niet al te hoog.

De basisverzekering

De inhoud van de basisverzekering bij Menzis bestaat uit een vast pakket, dat iedere verzekeraar aanbiedt. Zorgverzekeraars zijn ook verplicht om dit pakket aan te bieden. Het verschil bij Menzis is de service. Bij Menzis kun je verschillende vormen van service kiezen. Het eerste pakket is een pakket waarbij je alles zelf regelt via het internet, je moet dus zelf je nota’s indienen en dergelijke. Het tweede pakket is al wat luxer dan het eerste pakket en dat is ook te zien aan de prijs. Menzis neemt een groot deel uit handen, daarbij is de keuze van zorgverleners vele malen uitgebreider.  Bij voorgaande pakketten hoef je de zorgkosten in geheel niet voor te schieten. Bij het derde pakket kan dat weleens het geval zijn. Je krijgt het geld wel late terug. Dit derde pakket is helemaal een uitgebreid pakket. Je hebt hier namelijk een groot aanbod van zorgverleners en krijgt dus alles bijna wel vergoed door de gemaakte prijsafspraken.

Aanvullende zorgverzekering

Menzis heeft vijf aanvullende zorgpakketten waar je uit kunt kiezen. De grootste verschillen tussen de pakketten die te vinden zijn betreffen het aantal behandelingen van de fysiotherapie, de vergoeding van de brillen en lenzen, alternatieve geneeswijze en of er een kraamvergoeding is of niet. Bij alle pakketten krijg je wel een uitgebreide buitenland dekking. Je krijgt dus alle benodigde vaccinaties en medicijnen door Menzis vergoed. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer je gaat betalen.

Het is verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten welke vergoedingen jij graag zou hebben en welk pakket het beste bij deze behoeftes past. Bij alle pakketten wordt je toegelaten en je hoeft dus ook geen vragenlijsten of iets dergelijks in te vullen.

Tandartsenverzekering

Zoals de meeste verzekeraars biedt Menis ook een tandartsenverzekering. Over het algemeen wordt daar veel gebruik van gemaakt. Je hebt bij deze verzekeraar een keuze uit drie pakketten. Deze pakketten zijn lang niet allemaal even uitgebreid. Ook qua hoogte van vergoeding kunnen ze nog weleens van mekaar verschillen. Het is daarom altijd goed om je te laten informeren over de verschillen en een keuze te maken met in je achterhoofd wat er allemaal aan je gebit gedaan moet worden.

Menzis is een interessante verzekering voor mensen die weten wat ze waarschijnlijk aankomend jaar allemaal nodig gaan hebben. De basisverzekering is wat goedkoper, maar voor de aanvullende verzekeringen betaal je. Dit komt uiteraard ook omdat het pakket van de aanvullende verzekeringen zeer uitgebreid is. Voor een goedkope basisverzekering of een uitgebreide aanvullende verzekering kun je goed terecht bij deze verzekeraar.