Ben je een vrouw en ben je op zoek naar een goede verzekering? Dan is de energiek zorgverzekering de verzekering voor jou. Deze verzekering is gericht op vrouwen, waardoor ook veel vergoedingen op speciale onderzoeken voor vrouwen, zoals een Mamaprint, door aanvullende pakketten vergoed worden. Ook kan de kraamzorg vergoed worden als je een aanvullend pakket neemt.

De basiszorgverzekering

De basiszorgverzekering bestaat uit hetzelfde pakket als alle andere verzekeringen. De overheid heeft dit pakket namelijk samengesteld en daar wordt dus niet van af geweken. De meest noodzakelijke zorg wordt vanuit het basispakket vergoed en daarbij kun je nog een aanvullende- en tandartsenverzekering afsluiten.

Als je werkgever een contract heeft afgesloten met Energiek kun je interessante collectiviteitskortingen krijgen, deze kortingen gelden dan ook voor je aanvullende- en tandartsenverzekering. De basisverzekering is wel wat duurder, maar de aanvullende pakketten zijn daarbij wel een stuk betaalbaarder dan bij andere verzekeringen.

De aanvullende verzekering

Zoals je wel zult hebben begrepen moet je het bij deze verzekering vooral van de aanvullende verzekering hebben. Ze bieden vier pakketten aan waar je uit kunt kiezen.

Het eerste pakket heet Energieke start, dit pakket is vooral gericht op mensen die weinig beroep doen op hun verzekering. Maar graag wel een goede verzekering afsluiten. Als je dit pakket afsluit krijg je je anticonceptie vergoed, mag je 6 keer naar de fysiotherapie en krijg je de extra print bij een borstonderzoek vergoed.

Je kunt ook voor het pakket Energie Extra kiezen, dit is een iets uitgebreider pakket. Je krijgt meer fysiotherapie behandelingen vergoed en hebt ook recht op vergoeding van alternatieve behandelingen en geneesmiddelen.

Ben je bezig met het krijgen van kinderen, sluit dan het pakket Energiek Plus aan. De kraamzorg en een groot deel van de zwangerschapscursussen krijg je dan vergoed. Ook kun je met dit pakket goedkoper in het Ronald Mc Donald huis verblijven, je krijgt hier namelijk 25 euro per dag van vergoed, tot een maximum van 250 euro. Ook de onderdelen uit de twee voorgaande pakketten krijg je vergoed. Dit is dus een zeer uitgebreid pakket, dat ook gericht is op het krijgen van kinderen.

Tot slot heb je ook nog Energiek Top, dit is het meest uitgebreide pakket dat Energiek te bieden heeft. In de pakket krijg je ook nog eens extra advies en begeleiding bij borstvoeding vergoed en kinderopvang bij ziekenhuis opname vanaf de elfde dag vergoed.

De tandartsenverzekering

Verder heeft Energiek zorgverzekering nog drie tandartsenverzekeringen die je kunt afsluiten. Het meest maximale pakket dat je kan kiezen is een vergoeding tot 1000 euro per jaar.  Bij alle pakket geldt dat je 80% vergoed krijgt op de gemaakte kosten.

Kortom, wil je graag een verzekering afsluiten die vooral is gericht op de kosten die vrouwen moeten maken voor hun gezondheid? Dan is het zeker aan te raden om een verzekering bij Energiek af te sluiten. Je krijgt dan veel kosten die je moet maken voor borstonderzoek, zwangerschappen die je bij andere verzekeringen niet vergoed krijgt gewoon vergoed. Het is dus de ideale verzekeringen voor vrouwen en zeer betaalbaar.