Jaarlijks kan er in Nederland gekozen worden voor een nieuwe zorgverzekering, en dit jaar kunnen we duidelijk merken dat zorgverzekeraars naast hun prijzen ook erg bezig zijn met het vereenvoudigen van verzekeringen. Ditzo speelt hier op verschillende manieren slim op in, en wil graag laten zien dat een goede verzekering meer is dan alleen een lage maandpremie.
Gemakkelijk kosten bekijken

Het is algemeen bekend dat het soms nogal eens onduidelijk kan zijn welke ziektekosten er nou wel, of niet gedekt zijn. Ditzo vindt het belangrijk dat klanten gemakkelijk inzage kunnen hebben in de kosten, en hierdoor is dan ook de “Mijn zorgverzekering” ontstaan waar je online heel eenvoudig 24 uur per dag alle kosten kunt bekijken. Dit is erg makkelijk, omdat je zo nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Lage premie

Een zorgverzekering is al duur genoeg, en daarom is de prijs een zeer belangrijk punt. De Ditzo basisverzekering is dan ook één van de goedkoopste van Nederland. De basisverzekering biedt al een hoop dekking, en deze kun je nog uitbreiden naar wens met bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor fysiotherapie of tandheelkunde. De premie kan zowel maandelijks als jaarlijks worden voldaan. Bij de verzekering is het ook mogelijk om kinderen tot 18 jaar gratis mee te verzekeren.

Eigen risico

Het eigen risico kun je zelf bepalen, en de hoogte van het eigen risico bepaald ook de uiteindelijke prijs van de zorgverzekering. Een zo goedkoop mogelijke premie kun je krijgen door het eigen risico omhoog te zetten, maar bedenk altijd goed of je het aankomende jaar veel of weinig zorg nodig zult hebben.

Keuze van ziekenhuizen of specialisten

Bij de Ditzo zorgverzekering kies je zelf voor een ziekenhuis of specialist, en hierdoor ben je dus niet gebonden aan ziekenhuizen of specialisten die door de zorgverzekeraar worden aangegeven. Dit heeft als voordeel dat je niet de kans loopt om opgenomen te wonen in Rotterdam terwijl je in Utrecht woont, en je kunt kiezen voor een arts die bijvoorbeeld gespecialiseerd is in een bepaalde behandeling.

Uitgebreide pakketten

Heb je veel zorg nodig, of verwacht je het komende jaar veel zorg nodig te gaan hebben dan heeft Ditzo een ruime keuze aan zorgpakketten. Bij deze pakketten is rekening gehouden met de hoge extra kosten die bijvoorbeeld fysiotherapie, een zwangerschap of alternatieve geneeswijzen met zich meebrengen. De voorwaarden en vergoedingen zijn transparant en duidelijk, en er is aan iedere eventuele behoefte gedacht.

Uitgebreide pakketten voor tandheelkunde

Tandheelkunde is één van de duurdere onderdelen van zorg, en hierdoor is het belangrijk om goed verzekerd te zijn op dit gebied. Ditzo biedt maar liefst 3 verschillende tandverzekeringen. Met zoveel keuze is het mogelijk om de hoge kosten die tandheelkunde met zich mee kan brengen te drukken. Een tandverzekering is er al vanaf €9,25 per maand, en dekt zowel een gedeelte van normale als van speciale behandelingen. Indien je regelmatig naar de tandarts moet, of denkt dat er komend jaar iets aan zit te komen is het een goed idee om een tandverzekering te overwegen.