De basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde en hierbij zul je vaak alleen een prijs verschil vinden. Om deze reden concurreren de meeste zorgverzekeraars aan de hand van de prijs van de basisverzekering. Zo ook de Friesland zorgverzekeraar, de premie van de basiszorgverzekering hangt af van het basispakket waar je voor kiest.De basiszorgverzekering

Zoals al aangegeven bestaat het pakket van de basiszorgverzekering bij iedere verzekeraar uit dezelfde elementen. Hier wordt dan ook prijsmatig veel op geconcurreerd. De Friesland zorgverzekeraar probeert op dit punt juist een onderscheid te maken door de goede service die ze verlenen, ze hebben dan ook drie basiszorgverzekeringen waar je uit kunt kiezen met verschillende prijzen.

Online verzorgd

Dit is de goedkoopste basiszorgverzekering die De Friesland aanbiedt, dit komt omdat alles online geregeld wordt. Je declareert al je via de App op je mobiel of via je account bij Mijn Friesland. De verzekeraar heeft op deze manier de minste kosten aan je en dat kun je zien aan de premie.

Alles verzorgd

De meest gebruikte basiszorgverzekering is dit pakket bij De Friesland is Alles Verzorgd. De Friesland regelt alles voor je en je hoeft dus nergens naar om te kijken. Ook krijg je geen nota’s of iets dergelijks op je mat, omdat deze rechtstreeks naar de verzekeraar gaan.

Vrije keus Polis

Vind je het fijn om zelf te kiezen voor een zorgverlener? Dan is het zeker aan te raden om dit pakket als je basiszorgverzekering te kiezen. Je mag hier namelijk zelf voor een zorgaanbieder kiezen, ook als deze geen contract heeft met de verzekeraar. De nota kun je dan voor 100% laten vergoeden als deze voldoet aan Nederlands tarief.

Aanvullende verzekeringen

De Friesland verzekeraar heeft verschillende aanvullende verzekeringen te bieden. Hoe uitgebreider het pakket, hoe hoger de maandpremie zal worden. Op de site kun je een duidelijk overzicht vinden van de verschillende aanvullende verzekeringen en de prijsverschillen hierin. De verzekeraar biedt vier pakket, namelijk AV Budget, AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal. Het verschil tussen deze vier pakket is het aantal keer of de hoogte van het bedrag dat de fysiotherapie, de alternatieve zorg en contact lenzen en brillen worden vergoed.

Aanvullende tandartsenverzekeringen

De Friesland verzekeraar biedt ook drie vormen van tandartsenverzekeringen. Het grootste verschil tussen deze drie vormen is de hoogte van de maximale vergoeding per jaar. Bij het meest uitgebreide pakket wordt ook de orthodontie vergoed voor een bedrag van 750 euro.

De Friesland verzekeraar is misschien niet de goedkoopste verzekeraar die op de markt is, maar ze streven er wel naar om de beste service te bieden. De mate van service hangt ook af van het pakket dat je afsluit bij deze verzekeraar. Hoe meer je betaalt, hoe beter de service die je krijgt. Daarbij is het bij deze verzekeraar zeker de moeite waard om de verschillende pakketten van de aanvullende verzekeringen naast elkaar te leggen en af te wegen tegen hetgeen jij nodig hebt. Verwacht je een goede service van je verzekering, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken bij de Friesland verzekeraar.