Bij Avero Achmea zorgverzekering kun je een goede en betrouwbare zorgverzekering afsluiten. De basis bestaat uit dezelfde onderdelen als bij andere verzekeraars, dit gedeelte is immers ook verplicht. Als je voor de zorgverzekering bij Avero kiest ben je vrij om een zorgverlener te kiezen. Deze verzekeraar vergoed namelijk alle kosten van zorgverleners waar ze een contract mee hebben, maar ook van zorgverleners waar ze geen contract mee hebben maar die een standaardtarief rekenen. Bij zorgverleners die meer rekenen, wordt vergoed tot het standaardtarief en de rest moet dan uit eigen zak komen.

Basiszorgverzekering

Avero Achmea biedt twee soorten standaard verzekeringen aan, namelijk:

  • Keuze zorg plan, deze vergoed zoals hierboven besproken
  • Select zorg plan, deze is een stuk uitgebreider dan keuze zorg plan. Deze vergoed ook alles uit het keuze zorg plan, plus een vergoeding van 70% bij medisch specialiste zorg, 60% van de kosten bij psychiatrie, psychologie en GGZ.

De kosten tussen die twee basispakketten schelen ook. Wil je graag wat meer uitbreiding van deze basis zorgverzekeringen? Dan kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Aanvullende zorgverzekeringen

Als je je verzekerd bij Achmea kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering, 90% van de klanten voor de Avero Achmea zorgverzekeringen kiest daarvoor. Het pakket voor een aanvullende verzekering is zeer uitgebreid. Zo worden bijvoorbeeld de kosten voor fysiotherapie, orthodontie of alternatieve geneeswijze en middelen vergoed. Ook worden veel zorgkosten in het buitenland vergoed. De verzekering van Avero Achmea is zeer uitgebreid in vergelijking met andere verzekeringen. Wel kun je bij deze verzekeraar uit maar één aanvullende zorgverzekering kiezen.

Tandartsenverzekering

Bij deze verzekeraar kun je kiezen uit vier tandartsverzekeringen. Het enige verschil tussen deze vier verzekeringen is de hoogte van vergoeding. Minimaal wordt er 250 euro vergoed en maximaal 1250 euro. Hoeveel het bij jou is, hangt volledig af van het pakket dat je hebt gekozen. Als je bij deze verzekeraar de verzekering afsluit is het wel aan te raden om je goed te laten informeren over wat er wel en niet in de verzekering zit. Er zijn nogal wat uitzonderingen en als leek is dat vaak lastig om te houden. Een paar voorbeelden van behandelingen die niet verricht worden zijn,

  • orthodontie
  • het bleken van tanden en kiezen
  • keuringsrapporten en tandheelkundige verklaringen.

Deze drie punten zijn slechts een kleine greep over al hetgeen wat niet vergoed wordt door deze verzekeraar.

Speciale zorgverzekeringen

De basisverzekering, aanvullende verzekering en de tandartsenverzekeringen zijn niet de enige verzekeringen die deze verzekeraar te bieden heeft. Avero Achemea heeft namelijk nog een pakket aan te bieden voor 50-plussers, waarbij je ook kunt kiezen uit de twee basisverzekeringen. Het mooie van deze verzekering is dat de 50-plussers 10% korting krijgen op de maandpremie. Hierdoor vallen de kosten van deze verzekering reuze mee voor deze mensen en hebben ze een flink uitgebreid pakket.

Avero Achmea is een betrouwbare verzekeraar die zeer uitgebreide pakketten heeft. Ze probeert zich te onderscheiden door ook andere zorgmarkten te proberen aan te boren en een passende verzekering ervoor te vinden. Iedereen heeft immers recht op zorg die hij of zij nodig heeft.