Zorgverzekering overstappen

Veel mensen willen vaak wel overstappen naar een andere zorgverzekering maar doen het vaak toch niet. En dat terwijl je er vaak een hoop geld mee kunt besparen. Het is zeker aan te raden om over te stappen als je een verzekeraar op het oog hebt die een stuk voordeliger is dan je huidige verzekeraar. Van zorgverzekering overstappen is ook vaak ook niet zo lastig als gedacht wordt.

Het vergelijken van zorgverzekeringen
De eerste stap als je wil overstappen van zorgverzekering is vaak verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Om dit op een gemakkelijke manier mogelijk te maken kun je de website welzijn.nl bezoeken. Dit is een website die de verschillende zorgverzekeringen voor je op een rijtje zet en op een overzichtelijke manier laat zien welke verzekering in jouw situatie het beste bij je past. Dit advies wordt gegeven aan de hand van een aantal vragen die je al eerder hebt moeten invullen.

De voordelen van zorgverzekering overstappen
Door over te stappen van zorgverzekeraar kun je een hoop geld besparen. Dit omdat de laatste jaren de concurrentiestrijd tussen de verschillende aanbieders hoog aan het oplopen is. Er wordt dus wel degelijk geconcurreerd in de prijs. Door zoveel mogelijk in eigen hand te houden, bijvoorbeeld het regelen van je verzekering via het internet, kan dit een hoop geld schelen op de premie.

De overstap naar een andere zorgverzekering
Het overstappen van zorgverzekering lijkt vaak in eerste instantie vrij ingewikkeld, maar dat is het niet. De meeste zorgverzekeraars bieden de service om je huidige verzekering op te zeggen. In dat geval hoef je je alleen maar aan te melden bij een verzekeraar en deze regelt de rest voor je. Je hoort of ziet hier vaak helemaal niets meer van.
Mocht je het toch zelf moeten regelen, omdat de nieuwe verzekering deze service niet biedt of omdat je nog niet weet van welke verzekering je in het nieuwe jaar gebruik wil maken, hoef je alleen maar de huidige verzekeraar op te bellen en het op te zeggen. Vaak loont het wel om voor de zekerheid nog een aangetekende brief te sturen of aan de verzekering te vragen of ze dit nogmaals schriftelijk willen bevestigen. Je moet dit allemaal nog wel voor januari regelen, anders laten zorgverzekeringen je niet meer gaan. De nieuwe zorgverzekeraar moet je wel voor februari geregeld hebben, anders krijg je een behoorlijke boete.

Kortom, het loont om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en over te stappen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. Veel mensen doen dit toch niet, ondanks dat het een hoop geld scheelt, omdat ze bang zijn dat er erg lastig is om over te stappen. Toch is het overstappen van verzekering zo regelt. In de meeste gevallen regelt de nieuwe verzekering jouw overstap, maar mocht dat niet het geval zijn, dan hoef je je huidige zorgverzekering alleen maar te bellen en op te zeggen. Vaak is het wel verstandig om dit schriftelijk door de verzekeraar te laten bevestigen of een aangetekende brief te sturen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.