Zorgverzekering op maat

Er is zeer veel keus, wat het niet altijd eenvoudig maakt. Om er achter te komen welke zorgverzekering bij u past, is het verstandig om een aantal dingen bij uzelf na te gaan.

Voordat u overstaptsta stil bij de volgende zaken:

  • Verwacht u zorgkosten te maken?
  • Is vrije zorgkeuze belangrijk?
  • Maakt u kosten bij de tandarts?
  • Gaat u regelmatig naar de fysiotherapeut?
  • Wilt u een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen?2014-2015 Independer Zorg 500x500 Sharon II

Wel vrije zorgkeuze, of juist niet?
Vindt u het belangrijk om zelf uw zorgverleners te kunnen kiezen als u zorg nodig hebt? Bijvoorbeeld naar welk ziekenhuis u gaat of naar welke fysiotherapeut, kies dan voor een restitutiepolis. Met een restitutiepolis mag u helemaal zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. Kiest je voor een naturapolis, dan zit u vast aan de zorgverleners waar de zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Alleen als u naar deze zorgverleners gaat, krijgt u een vergoeding voor de gemaakte zorgkosten. Bedenk u wel dat zorgverzekeraars met steeds meer zorgverleners afspraken maken.

Het is persoonlijk
Denk dus goed na over wat u verwacht voor het aankomende jaar. Zodra u voor uzelf duidelijk hebt wat de wensen zijn, is het simpeler om een passende zorgverzekering te kiezen. Gaat u bijvoorbeeld vaak naar de fysio, dan kunt u ervoor kiezen om een zorgverzekering met fysiotherapiedekking aan te schaffen. Bij hoge kosten bij de tandarts kan het verstandig zijn om een aanvullende tandartsdekking te nemen.

Vrijwillig eigen risico
Heeft je de afgelopen jaren helemaal geen zorgkosten gemaakt en verwacht u dat voor het aankomende jaar ook, dan kunt u ervoor kiezen om een vrijwillig eigen risico te nemen. Hierdoor kunt u flink besparen op je zorgpremie!

Bron: Geldenrecht

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.