Zorgverzekering 2016

Ieder jaar is het in Nederland weer spannend wat er met de volksverzekeringen gaat gebeuren. Veel mensen vragen zich dan onder andere af wat de maandelijkse premies zullen gaan doen, hoe hoog het eigen risico zal gaan worden en wat er precies allemaal gaat veranderen.

Ieder jaar vinden er tal van veranderingen plaats in het zorgstelsel en het is dan ook voor veel mensen haast niet meer te volgen wat er nou bijvoorbeeld wel of niet in de basisverzekering is opgenomen en wat de prijzen zullen doen met speciale zorg.

Omdat wij weten dat veel mensen het internet raadplegen om antwoorden te vinden, proberen wij alvast wat antwoorden te vinden voor de zorgverzekering 2016.

Veranderingen zorgverzekering 2016

De zorgverzekering 2016 zal net als ieder jaar op een aantal punten gaan veranderen. Zo zal het eigen risico omhoog gaan met €10 en gaat deze dus van €375 naar €385. Ook zullen de premies iets omhoog gaan en dit komt op jaarbasis neer op een verhoging van zo’n €85.

Wanneer u zorgtoeslag ontvangt, dan zal de zorgtoeslag in 2016 met €71 hoger uitvallen, wat dus deels de verhoging van de premies zal compenseren.

Overstappen zorgverzekering 2016

Iedereen weet inmiddels wel dat overstappen van zorgverzekeraar lonend is. Zeker wanneer u de overstap doet door middel van een vergelijkingstool. Met deze vergelijkingstools weet u gelijk wat u er jaarlijks op vooruit gaat. Het overstappen van de zorgverzekering is over het algemeen gezien niet echt interessant wanneer we kijken naar de basisverzekering, doordat deze door de overheid is vastgesteld. Maar de aanvullende verzekeringen verschillen vaak per zorgverzekeraar en daarom doet u er zeker goed aan om de prijzen van aanvullende verzekeringen te vergelijken.

Vergelijken kan uiteindelijk een hoop geld schelen wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een aanvullende verzekering voor tandheelkunde, fysiotherapie of andere aanvullende verzekeringen dan kan dit maandelijks aardig wat geld schelen.

Zorgverzekering 2016 afsluiten

Een zorgverzekering afsluiten kan bij verschillende zorgverzekeraars. Iedere zorgverzekeraar heeft zo zijn plus en minpunten. Het hangt een beetje af van de aanvullende verzekering die u kiest (als u deze al kiest) de ene zorgverzekeraar vergoedt namelijk meer voor de ene aanvullende verzekering dan voor de andere. Daarom is het ook een goed idee om altijd even een vergelijking te doen en op deze manier te ontdekken welke zorgverzekeraar voor u het beste aanbod heeft.

Ziekenfondsverzekeringen.nl helpt u graag met het vergelijken van zorgverzekeringen. Dit gaat ontzettend eenvoudig en kost maar 5 minuten van uw tijd.

Hoe werkt het:

U komt op de website en kunt daar tal van informatie vinden over zorgverzekeringen en zorgverzekeraars. Wanneer u naar beneden scrolt ziet u de vergelijkingstool. Met deze handige vergelijkingstool, maakt u in minder dan 5 minuten een vergelijking en ontdekt u welke zorgverzekeraar de beste aanbieding voor u heeft.

Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is de gevraagde informatie in te vullen en aangeven wat voor soort aanvullende verzekeringen u graag zou willen. Vervolgens gaat de tool een vergelijking maken en zal deze aangeven welke zorgverzekeraar het beste aanbod voor uw situatie heeft. Natuurlijk kunt u gratis via de tool direct een zorgverzekering 2016 afsluiten bij de door u gekozen verzekeraar.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.