Zorgpolis

In Nederland kennen wij meerdere zorgpolissen. Iedere zorgpolis heeft zijn eigen punten en zo ook voor en nadelen. De verschillende polissen verschillen over het algemeen het meest qua prijs.

Hieronder noemen wij zo de belangrijkste en bekendste zorgpolissen en geven wij een uitleg over wat deze nou eigenlijk inhouden.

De budgetpolis

Waarschijnlijk wel de meest genoemde en bekendste zorgpolis is de budgetpolis. Zoals de naam al zegt is het vrijwel de goedkoopste vorm van alle zorgpolissen maar toch zitten er door de prijs ook wat haken en ogen aan.

De budgetpolis is vaak gekoppeld aan een online zorgverzekering. Dit online wordt erg ver doorgetrokken, zo moet u ook in veel gevallen echt alles online regelen waaronder het bestellen van uw medicijnen. Dit lijkt misschien handig, maar wanneer u snel uw medicijnen nodig heeft dan kan het een belemmering vormen.

Daarnaast hebben deze polissen nog enkele voorwaarden. Zo is zorg misschien niet in uw buurt geregeld, waardoor het zou kunnen zijn dat u ver moet reizen om naar het ziekenhuis te gaan omdat behandelingen bij het ziekenhuis in uw buurt misschien niet vergoed worden.

Zorgpolis 2016

De restitutiepolis

Deze polis wordt vrijwel het meeste gebruik van gemaakt en is eigenlijk de meest luxe zorgpolis die er is. Dit komt doordat u met deze zorgpolis terecht kunt bij willekeurige zorgaanbieders en niet afhankelijk bent van zorgaanbieders waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft.

Ondanks dat u de vrije keuze heeft qua zorgaanbieders, heeft u bij deze zorgpolis wel de kans dat u voor behandelingen extra moet betalen doordat het maar gedeeltelijk wordt vergoed door de verzekeraar.

Ondanks dat deze polis toch wel de nodige voordelen heeft, is deze zorgpolis toch wel een stukje duurder dan overige polissen doordat u een vrije zorgkeuze heeft.

online adverteren www.m4n.nl

De naturapolis

Een veelgebruikte zorgpolis is de naturapolis. Bij deze polis heeft de zorgverzekeraar contracten lopen met zorgaanbieders, dokters en ziekenhuizen. U bent dan ook gebonden aan deze zorgaanbieders, indien u in aanmerking wilt komen voor de maximale zorgvergoeding.

Wijkt u af van de zorgaanbieder waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft? Dan loopt u het risico dat u behandelingen voor een groot gedeelte zelf moet betalen, en de kosten hierdoor enorm hoog kunnen oplopen.

De maandelijkse premie is lager dan bij zorgpolissen waarbij u wel een vrije zorgkeuze heeft. De naturapolis is dan ook vooral interessant wanneer u weinig tot geen gebruik maakt van zorg, maar wanneer u het ineens wel nodig heeft dan kan het weleens duur worden.

2015-2016 - Independer Zorg 500x500

De beste zorgpolis

De beste zorgpolis bestaat niet. De ideale zorgpolis verschilt namelijk enorm per persoon. Veel mensen maken gebruik van de restitutiepolis, omdat dit de meest gangbare polis is en omdat men meestal niets vraagt aan de zorgverzekeraar waardoor die een pakket verstrekt waarmee u overal terecht kunt. Dit is wel het makkelijkste, maar niet altijd het goedkoopste.

Kijk goed naar de zorg die u nodig heeft, en controleer met welke zorgaanbieders uw zorgverzekeraar contracten heeft. Door dit te controleren kunt u veel geld besparen. Wanneer u naar een dokter gaat, dan zal deze zeer waarschijnlijk bekijken wat uw zorgverzekeraar vergoedt en wat niet. Toch kunt u dit het beste zelf nog controleren

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.