Ziekenfondsverzekering

De ziekenfondsverzekering, of zorgverzekering, doet vandaag de dag heel wat stof opwaaien. Er is een basispakket dat voor iedereen verplicht is. De kosten van dit basispakket zorgverzekering worden ieder jaar weer hoger. Het lijkt er zelfs op dat de Nederlandse regering de jaarlijkse kosten met honderden euro’s wil gaan verhogen. Daarnaast wordt ook het eigen risico ieder jaar weer hoger. Nederlanders zitten in een spagaat tussen hoge kosten en de verplichting en noodzaak van een goede zorgverzekering.

Naast het basispakket heeft iedere ziekenfondsverzekering of zorgverzekering aanvullende pakketten die afgenomen kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanvullende tandartsverzekering, wat overigens slechts één van de vele mogelijkheden is. Het is belangrijk om er bij stil te staan waar je wel of niet voor verzekerd wil of moet zijn, anders loop je het risico om te veel te betalen of niet goed verzekerd te zijn.

Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Een ziekenhuisopname kan je bijvoorbeeld een hoop geld kosten en de verzekering dekt deze kosten. Ook bijvoorbeeld fysiotherapie naar aanleiding van een nekhernia wordt vergoed. Daarnaast zijn de kosten van bepaalde medicijnen erg hoog.


Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.