Verzekering voor ZZP ’ers

Verzekering voor ZZP ’ers aanvragen en afsluiten. Waar moet je op letten.

Een ZZP’er is een afkorting van zelfstandige zonder personeel. Een ZZP’er is dus een zelfstandige ondernemer en heeft geen personeel in dienst. Als je ergens werkt dan werk je voor een baas. Als ZZP’er is dit niet het geval, hierdoor wordt je niet beschermd door je werkgever. Je hebt dus geen verzekering vanuit je werk en zal dit zelfstandig moeten regelen. Nu is het lastig om te kijken wat je wel en niet moet verzekeren. Het is dan ook belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over welke soorten verzekeringen er zijn voor ZZP’ers. Het kan zijn dat je iets of iemand beschadigt, hier voor moet je verzekerd zijn. De verzekering die je hiervoor afsluit heet een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB). Dit is eigenlijk als een aansprakelijkheidsverzekering: je bent verzekerd voor schade die je bij andere veroorzaakt. Er wordt vaak bij een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven alleen materiële schade gedekt. Er zijn verzekeringen die ook lichamelijke schade bij een andere dekken, maar dit wordt zeker niet bij elke verzekeraar in gerekend. Bij bepaalde beroepen kun je iemand ook vermogensschade veroorzaken.

Hiervoor heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk dat je goede algemene voorwaarden opstelt. Je kan de voorwaarden tot op zekere hoogte invullen naar eigen behoefte. Het kan zijn dat een klant of opdrachtgever niet tevreden is met het geleverde werk. Soms komen er hierdoor kosten doordat de klant niet wilt betalen of de klant je aansprakelijk stelt voor de schade. Vaak is het handig om een advocaat in te schakelen. Voor deze situatie is het handig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Een rechtsbijstandverzekering geeft je het recht op juridisch advies, zo voorkom je hoge kosten voor een advocaat. Er zijn nog meer verzekeringen die je moet afsluiten, zoals een zorgverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een zorgverzekering is voor iedere burger verplicht, dus ook als je ZZP’er. Bij arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je je voor het feit dat je arbeidsongeschikt kan raken. Dit kan zijn voor lang termijn of kort termijn.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.