Tandheelkundige Zorg in zorgverzekering 2015

Tandheelkundige Zorg maakt voor veel mensen een belangrijk onderdeel uit van hun ziektekostenverzekering. Ga je de zorgverzekering vergelijken voor 2015? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je een pakket samen probeert te stellen. Je kunt immers op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering, maar wanneer er geen sprake is van een goede (tandheelkundige) dekking heb je daar uiteindelijk weinig aan. Je hebt veel meer aan goede tandheelkundige zorg, waar je een zo scherp mogelijke premie voor betaalt.

Kinderen en tandheelkundige zorg

Met name bij kinderen is goede tandheelkundige zorg van groot belang. Dit zorgt er namelijk voor dat zij op een gezonde manier op kunnen groeien en het gebit zich goed kan ontwikkelen. Kinderen eten over het algemeen meer snoep dan bijvoorbeeld volwassenen, waardoor het verstandig is om met name kinderen regelmatig een bezoek te laten brengen aan de tandarts. Aangezien de kosten hoog op kunnen lopen is het een goed idee om de tandheelkundige zorg voor kinderen goed te verzekeren. Tot 18 jaar zijn de kinderen via het basispakket verzekerd en heb je daar verder maar weinig omkijken naar.

2015-2016 - Independer Zorg 500x500

Hoge kosten buiten basispakket

Houd er echter rekening mee dat de tandheelkundige zorg voor kinderen van 18 tot 22 jaar sinds 1 januari 2011 niet meer tot de basisverzekering behoort. Vanaf dat jaar valt deze dekking er buiten en is het dus van belang om een aanvullende verzekering af te sluiten. Doe je dit niet, dan dien je de hoge kosten voor tandheelkundige zorg zelf te betalen. Houd er rekening mee dat een bezoek al een paar tientjes kost en een behandeling gemakkelijk een paar honderd tot uiteindelijk een paar duizend euro kan kosten, afhankelijk van wat er dient te gebeuren.

Inschatten van tandartskosten

Als volwassene is het verstandig om de kosten van de tandheelkundige zorg in te schatten. Kijk hiervoor goed naar de staat van je eigen gebit en maak bijvoorbeeld een afspraak voor een controle bij de tandarts. Je zorgt er op die manier voor dat je tandarts eens goed naar je gebit kan kijken, bijvoorbeeld om aan te geven of je in de nabije toekomst kunt rekenen op kronen, bruggen of wellicht een prothese. Met name deze behandelingen kunnen erg in de papieren lopen. Bepaal op basis van de inschatting of het verstandig is om tandheelkundige zorg op te nemen in het pakket met aanvullende verzekeringen.

Geen tandheelkundige zorg

Verwacht je weinig kosten voor tandheelkundige zorg en besluit je de kosten daarom zelf op je te nemen? Dan is het verstandig om hier geen aanvullende verzekering voor af te sluiten. Je kunt op die manier een bedrag aan premie besparen, maar zodra er wat aan de hand is dien je daar zelf voor op te draaien. Je neemt als het ware een hoger eigen risico, dus doe dit alleen als je het kunt betalen. Je kunt hier de verschillende verzekeringen vergelijken op basis van tandheelkundige zorg, om een voordelige polis met een goede dekking af te kunnen sluiten.