Tandartsverzekering vergelijken

De zorgverzekeringen maken de premie voor de basisverzekering bekend. De basisverzekeringen lijken heel veel op elkaar en dus is prijs belangrijk.

Aanvullende verzekeringen en dan vooral de tandartsverzekeringen van de verschillende zorgverzekeraars verschillen onderling veel meer dan de basisverzekeringen. Die tandarts verzekeringen verschillen in prijs maar nog veel meer in wat ze bieden. Het kan dus zomaar zijn dat uw keuze van zorgverzekeringsmaatschappij beter af kan hangen van de tandartsverzekering dan van de basisverzekering! De zorgverzekeraars verdienen honderden miljoenen per jaar aan deze aanvullende verzekering omdat ze veel meer premie ontvangen dan dat ze uitkeren. Sommigen brengen zelfs zoveel beperkingen aan dat je je af kunt vragen of een zorgverzekering wel zinvol is.

De Tandzorg Groep moedigt u aan om bij het kiezen van een nieuwe basisverzekering vooral ook uw tandartsverzekering mee te laten wegen bij uw keuze. Deze website bevat heel veel informatie en kan u helpen om de juiste keuze te maken. Vooral als u uw gebit graag preventief laat verzorgen is het belangrijk dat u zich hierin verdiept!

Het kiezen van het juiste aanvullingspakket voor de tandartsverzekering kan u veel voordeel opleveren. Wij worden bijna dagelijks geconfronteerd met mensen die zowel te hoog alsook te laag verzekerd zijn, of die een aanvulling gekozen hebben waar ze niet veel aan hebben maar wel elke maand voor moeten betalen.

Ons advies: vraag bij elk bezoek aan uw tandarts naar een kopie van het behandelplan waarin de tandarts u aangeeft wat de te verwachten behandelingen en de kosten voor de komende jaren gaan zijn. Zodra u dan weet welke behandelingen de tandarts voorziet (voor zover dit kan natuurlijk) en hoeveel kosten per type behandeling verwacht worden kunt u zelf de juiste verzekering kiezen.

Grofweg kunt u kiezen uit verzekeringen die een percentage van de totale kosten met een maximum bedrag per jaar uitkeren, en verzekeringen die een percentage of maximum bedrag per soort behandeling uitkeren. Let hier goed op en leg dit naast uw behandeladvies. Zo komt u tot de meest optimale keuze van uw aanvullende verzekering.

De zorgverzekeringen en de Nederlandse staat hebben niet zoveel met preventie. Parondontologische behandelingen, die heel veel mensen hard nodig hebben, worden zelden vergoed of slechts een klein deel ervan. Terwijl dit juist de behandelingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat u nooit met uw tanden op het nachtkastje gaat slapen! Kunstgebitten daarentegen zitten in de basisverzekering. Wie heeft het bedacht!

Als u preventie belangrijk vindt en mooie tanden wilt behouden let dan goed op. De tandartsverzekeringen van De Amersfoortse, ONVZ en Stad Holland vergoeden parodontologische behandelingen.