Reisverzekering afsluiten

Dit artikel heeft van jou een ware expert gemaakt op het gebied van reisverzekeringen. Een slimme keuze om net als duizenden mensen voor jou jouw reisverzekering te vergelijken. Gemiddeld besparen besparen zij tientallen euro’s per persoon op jaarbasis. In de onderstaande module zijn alle reisverzekeringen opgenomen, zodat jij een transparant beeld krijgt van de reisverzekeringen en hun voor- en nadelen. Na het lezen van dit artikel kan het vergelijken direct beginnen. Doordat ik alvast wat voorwerk heb gedaan is reisverzekeringen vergelijken met de besparingsmanager erg gemakkelijk. Ben jij benieuwd hoe gemakkelijk het is om tientallen euro’s per jaar te besparen?

vakantie reisverzekering

Wat is de werkwijze?

Vul allereerste alle relevante informatie over jezelf in. Op deze manier krijg ik een duidelijk beeld van jou. Start vervolgens de vergelijking, waarna je enkele seconden later een persoonlijk advies krijgt. In dit advies vind je de beste reisverzekering, maar ook de goedkoopste reisverzekering. Maak een keuze uit de reisverzekeringen die door de verschillende verzekeraars worden aangeboden. Het afsluiten van een reisverzekering gaat gemakkelijk: klik simpelweg op de button bij de verzekering. Deze button stuurt je direct door naar de verzekeraar, waar je de verzekering direct kunt afsluiten. Begin meteen met het invullen van jouw gegevens en bespaar ook tientallen euro’s per jaar.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt onverwachte kosten die optreden tijdens jouw vakantie, bijvoorbeeld ziektekosten wanneer je betrokken raakt bij een ongeval. Ook dekt een reisverzekering in veel gevallen diefstal van eigendommen tijdens de vakantie. Het is van tevoren belangrijk om de juiste reisverzekering af te sluiten: kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een kortlopende reisverzekering of voor een doorlopende reisverzekering?

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, is de beste keuze wanneer je gemiddeld één tot twee keer per jaar op vakantie gaat. De premiebetaling is eenmalig en de reisverzekering loopt alleen op het moment dat je op vakantie bent. Ga jij vaker dan twee keer per jaar op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering een slimmere en bovendien goedkopere mogelijkheid.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is de slimste keuze wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan weekendjes weg, maar ook een zomervakantie en een wintersportvakantie. Hiermee ben je het gehele jaar verzekerd en hoef je niet telkens een nieuwe reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Een fijn gevoel en tevens ook goedkoper dan het afsluiten van losse kortlopende reisverzekeringen.

Extra tips voor het afsluiten van een reisverzekering

  • Europa of werelddekking. Waar ga je het komende jaar op vakantie of waar denk je heen te gaan? De Europadekking biedt dekking in alle landen in Europa en alle landen rondom de Middellandse Zee.
  • Lengte van je vakantie. De meeste reisverzekeringen dekken een vakantie van maximaal zes weken aaneengesloten. Ga je langer op vakantie, dan is het slim om vooraf de voorwaarden van je reisverzekering te bekijken.
  • Geneeskundige kosten in het buitenland. De meeste verzekeringen dekken doorgaans niet meer dan hoogte van de geneeskundige kosten in Nederland. Ga je naar landen met hogere geneeskundige kosten dan in Nederland, dan is het slim om een extra verzekering af te sluiten en geen risico te nemen.
  • Wanneer jij op wintersport gaat is het belangrijk een aanvullende verzekering af te sluiten om ook ski’s uitrusting en je skipas mee te verzekeren. Ook medische kosten en eventuele kosten van vervoer over de piste zijn meeverzekerd.
  • Dekking voor gevaarlijke sporten. Bij de meeste reisverzekeringen worden gevaarlijke sporten zoals raften, paragliding en bergbeklimmen niet standaard meeverzekerd.
  • Sommige verzekeringen keren een eenmalig bedrag uit wanneer je tijdens jouw vakantie blijvend invalide raakt of overlijdt tijdens een ongeval. Overweeg of je deze dekking nodig vindt.

Reisverzekering afsluiten

Na het lezen van bovenstaand artikel ben je volledig op de hoogte van de keuzes die je hebt bij het afsluiten van een reisverzekering. Je bent in staat om de beste verzekering te kiezen voor jouw vakantie. Heb je jouw gegevens nog niet ingevuld, doe dit dan nu alsnog of scroll naar boven om nu een goede keuze te kunnen maken tussen de verschillende reisverzekeringen.Een reisverzekering afsluiten is, zoals hierboven uitgelegd, ontzettend gemakkelijk. Wat jouw keuze uiteindelijk ook mag zijn, je bespaart net als duizenden mensen voor jou tientallen euro’s per jaar door het gebruik van de vergelijkingsmodule, ontwikkeld door bij als jouw persoonlijke besparingsmanager.