Rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Welkom op deze website, slim dat je er bent. Gedurende jouw bezoek op deze website help ik je om tientallen euro’s per jaar te besparen op jouw rechtsbijstandsverzekering. In de module onder deze paragrafen vind je de vergelijkingsmodule, waarin alle rechtsbijstandsverzekeringen zijn opgenomen. Deze module is de plek om de rechtsbijstandsverzekering te kiezen die het beste bij jouw situatie past. Dit kan simpelweg de goedkoopste rechtsbijstandsverzekering zijn, maar bijvoorbeeld ook een verzekering die past bij een specifieke situatie waarin jij je bevindt. Ben jij benieuwd geworden hoe gemakkelijk het vergelijken van een rechtsbijstandsverzekering is?

Hoe gemakkelijk werkt jullie module?

Het vergelijken met onze module is erg gemakkelijk. Vul allereerst alle relevante informatie om mij te helpen met het vinden van de beste rechtsbijstandsverzekering. Begin met vergelijken, waarna jij enkele seconden later jouw persoonlijke aanbod te zien krijgt. Heb je de beste rechtsbijstandsverzekering gevonden? Met één klik op de button word je doorgestuurd naar de verzekeraar, waar je jouw ideale rechtsbijstandsverzekering meteen kunt afsluiten. Start direct door jouw gegevens in te vullen in de module en bespaar ook enkele tientallen euro’s per jaar.

Wat is een rechtsbijstandsverzekering?

Raak je betrokken in een juridisch conflict, dan vergoedt een rechtsbijstandsverzekering de kosten van een een externe advocaat of krijg je een advocaat toegewezen die werkzaam is bij de rechtsbijstandsverzekering van de verzekerde.

Gefinancierde rechtsbijstand

De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen rechtsbijstand grotendeels te financieren voor mensen met een beperkt inkomen of een beperkt vermogen. Zij kunnen rechtsbijstand aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand, waarbij zij alleen een beperkte eigen bijdrage hoeven te betalen. In deze situatie is het dus niet nodig om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandsverzekering

Verdien je boven dit bedrag of heb je een vermogen dat groter is dan dit bedrag, dan dien je een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Per rechtsbijstandsverzekering verschillende polisvoorwaarden, maar over het algemeen worden alle kosten gedekt, tenzij de kosten afkomstig zijn uit een incident veroorzaakt door bijvoorbeeld alcohol of drugsgebruik.

rechtsbijstandverzekering

Wachttermijn van een verzekering

De meeste rechtsbijstandsverzekeringen hanteren een wachttermijn van die maanden vanaf het afsluiten van de rechtsbijstandsverzekering. Op deze manier zorgen verzekeraars ervoor dat zij niet hoeven te dekken bij lopende conflicten. Een stukje veiligheid die de premie van een rechtsbijstandsverzekering betaalbaar houdt.

Vijf extra tips voor een goede keuze

  • Kies alleen relevante modules. Een rechtsbijstandsverzekering biedt vaak veel verschillende modules, waarvan je er waarschijnlijk maar één of enkele nodig hebt. Je bespaart dan gemakkelijk veel premie door bepaalde onderdelen niet mee te verzekeren.
  • Een rechtsbijstandsverzekering kent een maximum. Teveel beroep doen op deze verzekering kan niet. Na verloop van tijd krijg je een waarschuwing, waarbij de dekking wordt veranderd of de premie wordt verhoogd.
  • Let op de wachttijd. Zoals hierboven al te lezen is dekken de verzekeraars in de eerste drie maanden geen conflicten. Stap je over van rechtsbijstandsverzekering, dan geldt deze regeling niet.
  • De verzekering dekt geen lopende conflicten. Conflicten die al aan de gang waren op het moment van afsluiten van de verzekering worden in geen geval gedekt. Dit geldt ook voor conflicten die logischerwijs aan zou hebben kunnen zien komen.
  • Geschillencommissie voor problemen op consumentengebied. Heb je problemen op consumentengebied, dan kun je ook terecht bij de geschillencommissie.

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Inmiddels ben je volledig op de hoogte van de regels rondom een rechtsbijstandsverzekering en ben je in staat als een ware expert de beste rechtsbijstandsverzekering te kiezen. Scroll wederom naar boven, vul je gegevens in en kies de verzekering die het beste bij jouw situatie past. Had je jouw gegevens al ingevuld, dan moet het uitkiezen van de juiste verzekering nu geen enkel probleem meer vormen. Welke keuze je ook maakt uiteindelijk zal jouw nieuwe rechtsbijstandsverzekering je tientallen euro’s per jaar besparen.