Een levensverzekering aanvragen met een zwakke gezondheid

Een levensverzekering is een verzekering die te maken heeft met leven of de dood van een mens. Het zijn niet de leukste onderwerpen maar er moet zeker wel over na gedacht worden.

Onder levensverzekeringen valt de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering dekt de financiële gevolgen van het overlijden van jou of je partner. Een overlijdensrisicoverzekering is nodig zodat de nabestaande niet in financiële problemen komen als je overlijd. Een uitvaartverzekering keert een eenvoudige uitvaart uit. Deze verzekeringen zijn fijn om af te sluiten. Als je een verhoogd overlijdens risico hebt is het alleen heeft lastig, soms zelfs onmogelijk, om een levensverzekering af te sluiten. Het is dan wel geen verplichte verzekering, maar iedereen heeft recht op een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering.

levensverzekeringen

Als je een levensverzekering wilt afsluiten worden er vaak medische vragen gesteld. Een verzekeraar kan je afwijzen voor een verzekering. Dit zou een verzekeraar kunnen doen in verband met jou gezondheid. Als je overlijd kost je de verzekering geld. Als je een hogere overlijd kans hebt dan de andere verzekerde van jou leeftijd, kan je aanvraag voor een levensverzekering afgewezen worden. Het kan ook zijn dat je een hogere premie moet betalen ten opzichte van andere verzekerde. Elke verzekeraar heeft een eigen beleid. Het kan zijn dat bij de ene verzekeraar je verzoek wordt afgewezen terwijl je bij de andere verzekeraar een hogere premie moet betalen. Helaas gaat het bij bepaalde aandoeningen en ziektes gewoon niet lukken om een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering af te sluiten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.