Inboedelverzekering afsluiten

Op deze website helpen we je bij het vinden van een inboedelverzekering die past bij jouw situatie. Hieronder kun je direct aan de slag om de goedkoopste inboedelverzekering te vinden. Hiermee bespaar je met gemak tientallen tot honderden euro’s per jaar. Het leuke is dat je direct na het lezen van dit artikel kunt beginnen met vergelijken. Alle inboedelverzekeringen zijn in de module aanwezig. Jij kiest gewoon de beste inboedelverzekering voor jouw situatie. Je hebt geluk! Ik heb als besparingsmanager alvast wat voorwerk gedaan. Dit maakt vergelijken erg gemakkelijk.

Hoe werkt de module?

Begin met het invullen van jouw gegevens in onderstaande module. Je start de vergelijking en ziet vervolgens zowel de beste als de goedkoopste inboedelverzekering die past bij jouw situatie. Vind je de beste inboedelverzekering, dan kun je deze natuurlijk direct afsluiten. Met één klik op de button word je direct doorgestuurd naar de verzekeraar. Op deze website kun je eenvoudig jouw nieuwe inboedelverzekering afsluiten. Een eenvoudigere manier om jaarlijks tientallen tot honderden euro’s te besparen is er simpelweg niet. Bekijk meteen welke inboedelverzekeringen ik voor jou heb gevonden.

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering ben je simpelweg verzekerd tegen schade aan de inboedel van jouw woning. Per individuele inboedelverzekering gelden specifieke dekkingen. Over het algemeen dekt een inboedelverzekering schade door brand, inbraak, waterschade of vandalisme. In de volgende paragraaf bekijken we samen wanneer welke schade vergoed wordt. Soms heb je namelijk aanvullende verzekeringen nodig om jouw volledige inboedel te kunnen dekken.

Verzekerde waarde

Het is lastig om de exacte waarde van je inboedel te bepalen. Onder de inboedel valt namelijk simpelweg alles dat niet nagelvast in de woning aanwezig is. Dit loopt uiteen van kleding tot meubelen, maar bijvoorbeeld ook apparatuur en boeken. Schat je de waarde van je inboedel te laag, dan ben je onderverzekerd en zal niet alles gedekt worden. Ben je oververzekerd en betaal je onnodig teveel voor je voor jouw inboedelverzekering. Om een goed beeld te krijgen van de waarde van jouw inboedel kun je de inboedelwaardemeter downloaden. Deze geeft jou alvast een duidelijk beeld van de waarde van jouw inboedel voor je een verzekering besluit af te sluiten.

Afschrijving van jouw inboedel

In de loop van de tijd zal de waarde van jouw inboedel waarschijnlijk afnemen of juist stijgen wanneer je nieuwere meubelen aan jouw inboedel toevoegt. Dit zorgt ervoor dat de verzekerde waarde na een tijdje niet meer volledig zal kloppen. Hierdoor betaal je simpelweg teveel premie of betaal je te weinig en is niet meer je volledige inboedel gedekt met de verzekering.

Inboedelverzekering

Opstalverzekering

De opstalverzekering is er voor alles dat de inboedelverzekering niet dekt. Om het verschil aan te geven is deze verzekering ook opgenomen in dit artikel. Een opstalverzekering dekt alle schade aan alles dat vastzit in een aan het huis. Dit in tegenstelling tot de inboedelverzekering, die alle verhuisbare goederen in de woning verzekert.

Inboedelverzekering afsluiten

Hopelijk hebben we de complexe inboedelverzekering verder voor je kunnen verhelderen, waardoor je nu een weloverwogen keuze kunt maken tussen de verschillende verzekeringen. Heb je jouw gegevens hierboven al ingevuld, bekijk dan de verschillende voorstellen die ik jouw als de besparingsmanager heb gedaan. Tientallen euro’s voordeel per jaar liggen zo voor het oprapen. Heb je jouw gegevens nog niet ingevuld? Doe dit alsnog om jezelf te verzekeren van de goedkoopste inboedelverzekering of de inboedelverzekering die het beste past bij jouw persoonlijke situatie.