Heeft overstappen zorgverzekering zin ?

De coalitiepartijen VVD en PvdA  in de Tweede Kamer willen dat toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ingrijpt. Nu heeft overstappen zorgverzekering geen zin voor de consumenten.

Er is nog geen nieuwe informatie over de basisverzekering van 2016 omdat de onderhandelingen tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars stroef verlopen. En dat terwijl de onderhandelingen al op 19 november afgerond moesten zijn.

Volgens PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester mag de zorgpolis er niet anders uitzien dan waarop de verzekerde had gerekend. ,,Dat riekt naar misleiding.”  Verder wil ze dat verzekerden langer de tijd krijgen om over te stappen. Patiënten hebben nu zes weken om van verzekeraar te wisselen, maar die termijn zou pas moeten ingaan als er volledige duidelijkheid over de verzekerde zorg is.

Rond 19 november ging de jaarlijkse overstapperiode in, waarbij mensen wisselen van zorgverzekeraar. Ruim twee derde van de basispolissen, de zogenaamde naturapolissen, schrijven voor dat patiënten naar een zorgverlener moeten gaan waarmee een contract is afgesproken.

 

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.