Ditzo zorgverzekering

De Ditzo zorgverzekering is één van de goedkopere verzekeringen in Nederland, en ondanks dat deze relatief goedkoop is ook nog eens vrij uitgebreid. Ditzo biedt verschillende voordelen en mag gezien worden als een vrij flexibele verzekeraar door de ruime pakketkeuze en aanvullende verzekeringen. Ben je dus op zoek naar een goede basisverzekering, of een verzekering waarbij je vrijwel alles zelf kunt kiezen dan kan dit artikel weleens heel interessant zijn.

Basisverzekering

De basisverzekering valt niet alleen onder de goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland, maar is ook nog eens behoorlijk uitgebreid wanneer het om normale zorg gaat. Ook kun je zoals bij alle Ditzo zorgverzekeringen simpel via “Mijn zorgverzekering” de zorgkosten bekijken, en zo dus altijd op de hoogte zijn van de rekeningen en hoe deze tot stand komen wat zeker een pluspunt is!

Zelf ziekenhuizen of specialisten kiezen

Of je nu een aanvullende of een normale basisverzekering hebt, bij Ditzo kun je zelf kiezen naar welk ziekenhuis je wilt of door welke specialist je behandeld zal gaan worden. Het makkelijke hieraan is natuurlijk dat je zelf invloed krijgt in de keuze, en dat je niet naar een ziekenhuis hoeft die ver van je woonplaats af ligt.

Zorgzaken online regelen en aanvragen

Naast de “Mijn zorgverzekering” die je kunt gebruiken als je een zorgverzekering hebt bij Ditzo, is het mogelijk om meer zaken online aan te vragen. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de mogelijkheid van online kraamzorg aanvragen. Dit kan als je als uitbreiding Zorgbeter of Zorgbest hebt. Een aanvraag is binnen een aantal minuten geregeld, en is daarom ontzettend makkelijk. Ditzo  is dan ook één van de zorgverzekeraars waar je het meeste gewoon online kunt regelen.

Online premie berekenen

Ben je benieuwd wat je zorgverzekeringspremie bij Ditzo zal zijn? Dan kun je gemakkelijk de premie berekenen via een calculator op de website. Er worden een aantal vragen gesteld, waaronder de leeftijd en welk verzekeringspakket je wilt en eventueel aanvullende verzekeringen / pakketten. Vervolgens zal de maandpremie of jaarpremie worden berekend, en kun je direct een zorgverzekering afsluiten.

Een ander hulpmiddel is de pakketkiezer. In feite werkt deze hetzelfde, en kun je alle voordelen en nadelen van de verschillende pakketten vergelijken en vervolgens kiezen welk pakket het beste bij jou situatie past. Wanneer je besluit om over te stappen naar de Ditzo zorgverzekering zal Ditzo de overstap regelen, je hoeft dan zelf ook niets meer te doen.

Eenvoudig zorgkosten declareren

Nog iets makkelijks dat de zorgverzekeraar biedt, is de mogelijkheid om online de zorgkosten te declareren. Dit gaat sneller dan per post, en is ook veel makkelijker. Het enige dat je hoeft te doen is inloggen op “Mijn Zorgverzekering” en een scan van de nota te maken, die je vervolgens in de beveiligde omgeving op de website kunt indienen. Wanneer je de aanvraag hebt gedaan zal het geld binnen 14 dagen op de rekening staan.

Dit waren een aantal belangrijke kenmerken van een Ditzo Zorgverzekering, wil je meer weten dan is het aan te raden om informatie in te winnen op de website.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.