De Zekur zorgverzekering

De zorgverzekering van Zekur is duidelijk, transparant en eenvoudig. Zekur mikt vooral op de lage prijzen die ze aanbieden met een basisverzekering. De prijzen komen tot stand door de hoogte van het risico, en dit is natuurlijk inmiddels een punt waar veel verzekeraars op mikken. Volgens de consumentenbond, Kassa en Independer zou de zorgverzekering van Zekur het goedkoopste zijn op basis van het eigen risico op de basispremie. Wil je dus echt een goedkope zorgverzekering zonder al te veel poespas en onduidelijkheden, dan zou deze zeer interessant kunnen zijn.

7 jaar de goedkoopste in Nederland

Er wordt bij deze zorgverzekeraar vooral op de prijs gelet, en dit maakt dan ook dat ze volgens de consumentenbond, Independer en Kassa al 7 jaar de goedkoopste van Nederland zijn. De verwachting is ook dat ze deze status graag willen houden, en er dus alles aan willen doen om dit voor elkaar te krijgen. Kies je dus voor Zekur, dan kies je voor goedkoop.

Directe betaling van nota’s

Zorgaanbieders sturen over het algemeen direct de nota’s naar Zekur. Hierdoor hoef je de kosten zelf haast niet te declareren, en dit werkt natuurlijk een stuk makkelijker dan dat je wel zelf de kosten zou moeten declareren. Enkel wanneer de kosten hoger zijn, dan er verzekerd is zul je een rekening krijgen, maar die krijg je dan van Zekur. Slechts in sommige gevallen ontvangen verzekerden een nota, en deze kun je dan via een formulier declareren.

Aanvullende verzekering

Natuurlijk heeft Zekur naast de basisverzekering ook een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn ervoor bedoeld om kosten te kunnen drukken wanneer je meer behoefte hebt aan zorg dan dat het basispakket bevat. Een aanvullende verzekering die vaak gekozen wordt is de tandartsverzekering.

Dit heeft te maken met de hoge kosten van tandheelkunde, en vooral wanneer je verwacht dat er kosten zullen aankomen in het komende jaar is het verstandig om deze aanvulling te nemen. Zekur heeft naast de tandartsverzekering ook een speciale verzekering voor Orthodontie. Deze aanvullende verzekering is vooral interessant voor ouders waarvan de kinderen een beugel hebben of krijgen. De kosten van Orthodontie zijn vaak behoorlijk duur, en daarom is het goed om hiervoor verzekerd te zijn.

Doorlopende reisverzekering

De aanvullende verzekeringen van Zekur zijn net zoals de basispremie zeer cocurrerend. Zo probeert zeker ook nog iets extra’s te doen bij de aanvullende verzekering Extra Zekur. Dit wordt gedaan door middel van een doorlopende reisverzekering, wanneer je namelijk kiest voor Extra Zekur, dan krijg je hier gratis een doorlopende reisverzekering bij. Wanneer je dus voor een langere tijd naar het buitenland gaat voor werk, of op reis dan ben je door deze verzekering wereldwijd gedekt.

Hoe de lage kosten tot stand komen

Zekur.nl valt onder de goedkoopste aanbieders, en veel mensen vragen zich dan ook af hoe dit kan omdat het geld vaak toch ergens vandaan moet komen. Deze zorgverzekeraar is voornamelijk actief op het internet, en vraagt potentiële klanten dan ook om zich vooral via het internet aan te melden en dit geldt ook voor bestaande klanten die alles via het internet kunnen afhandelen. Op deze manier worden er behoorlijk wat kosten bespaard, en dit is volgens deze zorgverzekeraar terug te zien in de prijzen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.