De premie voor de zorgverzekering in 2015 duurder

De premie voor de zorgverzekering in 2015 gaat bij meer zorgverzekeraars volgend jaar flink omhoog en keuzevrijheid in de zorg wordt steeds duurder.

De Consumentenbond vindt het niet kunnen, de zorgverzekeraars maken flinke winsten en toch stijgen de premies voor de verschillende  zorgverzekeringen. Zorgverzekeraar VGZ maakte gisteren haar premies voor de zorgverzekeringen in 2015 bekend. De restitutieverzekering met de meeste keuzevrijheid gaat 14 procent meet kosten en heeft een premie van € 113.95 per maand. De naturaverzekering stijgt met 12 procent naar € 107,95 per maand en de zorgverzekering met een beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners, de select polis, gaat 6 procent meer kosten en stijgt naar € 97,95 per maand.

Ook verzekeraar Univé verhoogt de premies. De natura verzekering stijgt met 11 procent naar € 107 en de restitutieverzekering met 12 procent naar € 112 per maand. Wel krijgen verzekerden die meer verzekeringen bij Univé hebben lopen een korting op de maandpremie. Volgens VGZ is de premieverhoging noodzakelijk omdat de wijkverpleging volgend jaar uit de basisverzekering vergoed moet worden.

De Consumentenbond zet daar vraagtekens bij. In de eerste plaats heeft de zorgverzekeraar volgens de bond vorig jaar per verzekerde € 159 winst gemaakt. Bovendien ziet de Schiedamse zorgverzekeraar DSW in de kosten van de wijkverpleging blijkbaar geen reden om de premie te verhogen en houdt de premies gelijk en geeft zelfs over 2014 een deel van de premie terug aan haar verzekerden. Ondertussen is de verwachting dat de andere grote zorgverzekeraars Achmea en CZ de premie in navolging van VGZ ook flink zullen laten stijgen. Met de opkomst van de verzekering met beperkte keuze in zorgverleners en de verschillen in premie hebben consumenten dit jaar meer te kiezen.

2014-2015 - Independer Zorg 500x500 Sharon I

Bron: Geldenrecht.nl

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.