Controleer uw autoverzekering

Controleer de leeftijd van uw auto? Mogelijk betaalt u te veel premie voor uw autoverzekering.

Wie een nieuwe auto koopt kiest voor een all-risk autoverzekering. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Een schade aan uw auto is dan altijd verzekerd, ook wanneer een een aanrijding uw schuld is. Bij de hoge aanschafwaarde wegen de kosten van een all-risk autoverzekering op tegen het risico op een dure reparatie.autoverzekering vergelijken

In de loop van de jaren daalt de waarde van uw auto. Het is dan verstandig om opnieuw uw autoverzekering te controleren en over te stappen naar een minder uitgebreide dekking. U heeft daarbij een aantal keuzes:

  • WA verzekering : de schade bij een ander door uw schuld is dan gedekt. Deze dekking is minimaal verplicht voor elke auto.
  • WA + Beperkt Casco: u bent verzekerd voor diefstal en schade buiten uw schuld (brand, ruitschade, botsing met dieren en natuurgeweld).

Welke dekking voor u van toepassing is, hangt onder andere af van de (aanschaf)waarde, en leeftijd van de auto en het aantal schade vrije jaren (terugval bij een claim). Uiteindelijk moet u zelf overwegen of u de kosten in het slechtste geval (bij total loss), kunt betalen.

Het is goed om elke 5 jaar de dekking van uw auto onder de loep te nemen. Hierbij geven we de volgende algemene richtlijn voor de leeftijd van de auto:

  • WA + volledig casco (all-risk): tot 5 jaar
  • WA + beperkt casco: 5 tot 10 jaar
  • WA verzekering: vanaf 10 jaar.

Bron: Geld en recht

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.