Autoverzekering afsluiten

Dit artikel heeft van jou een ware expert gemaakt op het gebied van autoverzekeringen. Op deze manier ben je in staat een goede keuze te maken tussen de verschillende autoverzekeringen die je in bovenstaande module kunt vinden. Al deze autoverzekeringen worden je aangeboden op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Naar welke autoverzekering jouw voorkeur uitgaat, door over te stappen bespaar je zonder veel moeite al snel tientallen euro’s. Heb je een autoverzekering die al langer loopt, dan is het voordeel vaak nog groter. Nogmaals, een slimme keuze: je vindt gegarandeerd een autoverzekering met een goede prijs-kwaliteitsverhouding bij mij als de besparingsmanager.

Autoverzekering vergelijken

Leuk om jou te ontmoeten, ik ben de besparingsmanager. Elk jaar help ik duizenden mensen zoals jou om tientallen tot honderden euro’s per jaar te besparen op hun autoverzekering. In de onderstaande module vind jij alle autoverzekeringen, waardoor je altijd een verzekering vindt die perfect aansluit bij jouw situatie. Na deze introductie kun je direct beginnen met vergelijken. Een ding kan ik je alvast vertellen: ik heb als besparingsmanager mijn huiswerk goed gedaan. Ik heb het vergelijken van autoverzekeringen erg gemakkelijk voor je gemaakt. Ook benieuwd hoe makkelijk het is om tientallen tot honderden euro’s per jaar te besparen? Ben je een vrouw, kijk dan ook eens naar een autoverzekering speciaal voor vrouwen. Hier liggen de premies ook aanmerkelijk lager.

Hoe werkt de module?

Een vergelijking start met het invullen van jouw gegevens. Vervolgens ga ik direct voor je aan het werk en ontvang jij binnen enkele seconden de beste en goedkoopste autoverzekeringen op je beeldscherm. Jij hoeft alleen nog een keuze te maken tussen de verschillende autoverzekeringen die ik aan je voorstel. Met één enkele klik op de button bij de autoverzekering word je vervolgens doorgestuurd naar de desbetreffende verzekeraar. Sluit nu de autoverzekering af en bespaar net als vele anderen duizenden euro’s per jaar. Begin meteen met het invullen van jouw gegevens.

Wat is een autoverzekering?

In Nederland is een autoverzekering voor autobezitters verplicht. Deze verzekering heeft slechts een beperkte dekking. Doordat de WA autoverzekering verplicht is gesteld ben je er in ieder geval zeker van dat schade door toedoen van anderen altijd gedekt wordt. De precieze dekking hangt af van de gekozen autoverzekering, daarom vind je hieronder de drie verzekeringsvormen van de autoverzekering.

WA

De WA autoverzekering dekt alle schade die is ontstaan door toedoen van de verzekerde. Dit houdt in dat deze verzekering alleen de schade van de tegenpartij dekt die door toedoen van de verzekerde is veroorzaakt. Schade aan de eigen auto wordt in geen geval vergoed door een WA-verzekering.

WA Beperkt Casco

Een WA Beperkt Casco verzekering dekt alle schade die is ontstaan door toedoen van de verzekerde. Dit houdt bij een WA Beperkt Casco verzekering in dat alle schade is gedekt wanneer de verzekerde een ongeluk veroorzaakt.

WA Volledig Casco

De WA Volledig Casco verzekering voegt hier nog een aantal factoren aan toe. Zo worden kosten, ontstaan door toedoen van de verzekerde, ook bij eenzijdige ongevallen gedekt. Voor de precieze polisvoorwaarden van een WA Volledig Casco autoverzekering, alsmede die van de andere twee verzekeringsvormen zullen per verzekering bekeken moeten worden. Op deze manier kun je exact bepalen welke zaken door de verzekering gedekt worden.

Inzittendenverzekering

Er worden twee soorten inzettendenverzekeringen onderscheiden: de ongevallen- inzittendenverzekering en de schadeverzekering inzittenden. De eerstgenoemde verzekering keert een vast bedrag uit, dat alleen wordt uitgekeerd bij dood of invaliditeit. De tweede verzekeringsvorm keert alleen de daadwerkelijk geleden schade van de inzittenden uit. Zoals je zult begrijpen is de tweede verzekeringsvorm duurder dan de eerstgenoemde.

Zeven extra tips bij het afsluiten van een autoverzekering

  • Zorg voor een juiste dekking van jouw autoverzekering. Voor nieuwe auto’s kun je het beste kiezen voor een WA + volledig casco verzekering. Is jouw auto acht jaar of ouder, dan kun je het beste een WA dekking kiezen. Voor auto’s tussen de drie en acht jaar raad ik een WA + beperkt casco dekking aan.
  • Bepaal het juiste eigen risico. Een hoog eigen risico betekent een lage maandpremie, voor een laag eigen risico geldt het tegenovergestelde.
  • Vergelijk schadevrije jaren per verzekeraar. Bij de ene verzekeraar bouw je namelijk sneller schadevrije jaren en daal je sneller op de ladder dan bij andere verzekeraars. Verlies van schadevrije jaren betekent een stijging van de premie, een belangrijk aspect om even naar te kijken dus.
  • Dekking bij schade in het buitenland. Ook in het buitenland zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg ervoor dat je in het buitenland dezelfde dekking hebt als in Nederland, vooral wanneer je regelmatig naar het buitenland gaat.
  • De inzittendenverzekering. Bepaal op basis van bovenstaande informatie of een inzittendenverzekering voor jou interessant is.
  • Extra rechtsbijstand bij conflicten. Wanneer je in een verkeersconflict terecht komt is extra rechtsbijstand bij conflicten een fijne bijkomstigheid.
  • Verzeker jouw accessoires mee. Zijn eventuele accessoires op jouw auto meeverzekerd, bijvoorbeeld wanneer je regelmatig met dakdragers, een fietsendrager of een skibox op het dak rijdt.