Aanvullende zorgverzekering

Veel mensen kiezen voor het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering, dit omdat een aanvullende zorgverzekering zorg dekt die niet in de basisverzekering zit. Doordat een aanvullende zorgverzekering niet verplicht is, bent u een stuk vrijer in het uitzoeken van een aanvullend pakket die bij uw situatie past. Tijdens het selecteren van een aanvullende zorgverzekering zult u ook merken dat er grote verschillen kunnen zitten tussen de verschillende aanbieders.

zorgverzekeraars

Verschillende soorten aanvullende zorgverzekeringen
Bijna iedere aanbieder heeft meerdere aanvullende pakketten waar u uit kunt kiezen als u een aanvullende verzekering zoekt. Zo kunt u kiezen uzelf extra te verzekeren tegen tandartskosten, zwangerschap, fysio, brillen enzovoorts. Een veel gekozen aanvullende verzekering is de tandartsenverzekering, dit komt omdat vanuit de basis vrij weinig behandelingen worden vergoed als u boven de 21 bent. Door te kiezen voor een aanvullende tandartsenverzekering krijgt u voor bepaalde behandelingen bij de tandarts extra vergoed, maar in ruil daarvoor betaalt u ook meer premie. Het is dan ook zaak om van tevoren na te gaan of de extra premie die u betaalt ook opweegt tegen de vergoedingen.
Verder moet u goed in de gaten houden dat verschillen zitten tussen de pakketten van verschillende aanbieders, het is dan ook verstandig om altijd goed na te kijken welke behandelingen wel en niet worden vergoed, zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Dit geld overigens voor iedere aanvullende zorgverzekering, aanbieders zijn immers vrij in het samenstellen van aanvullende verzekeringen.

zorgverzekeren

Het uitzoeken van een geschikte aanvullende verzekering
Tijdens het afsluiten van een zorgverzekering komt ook vaak de aanvullende zorgverzekering om de hoek kijken. Dit omdat de basisverzekering in veel gevallen niet voldoende dekt en het afsluiten van een aanvullende verzekering voordelen met zich meeneemt. Door het afsluiten van een aanvullende verzekering kunt u namelijk stukken goedkoper uit zijn, ondanks dat u vaak een stuk meer kwijt bent aan de maandelijkse premie. Dit komt door doordat u een stuk meer vergoed krijgt bij bepaalde behandelingen die niet in de basisverzekering zijn opgenomen. Het is dan ook zeker aan te raden om de premie en de verwachtte kosten van het aankomende jaar tegenover elkaar te zetten en een inschatting te maken van deze kosten met een aanvullende verzekering en zonder een aanvullende verzekering. U krijgt dan een reëel beeld van het geld dat u bespaart als u kiest voor een aanvullende zorgverzekering of als u hiervoor niet kiest.

Blijft wel altijd kritisch, er zijn genoeg mensen die al jarenlang voor een aanvullende zorgverzekering betalen , zonder daar beroep op te doen. Deze mensen betalen dan ook jaren extra premie voor behandelingen die ze toch niet ondergaan. Dit is uiteraard zonde van uw geld en het is dan ook zeker aan te raden om dit te voorkomen.

Kortom, het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan het grote voordeel met zich meebrengen dat u ondanks de extra premie die u maandelijks betaalt, stukken goedkoper uit bent. Het is dan ook zeker aan te raden om u goed te laten informeren over de mogelijkheden met betrekking tot de aanvullende verzekeringen en te onderzoeken of het afsluiten van een aanvullende verzekering ook voor u een gunstig effect heeft.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.